Ευχές από τη Β' Τάξη!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' Τάξης μοιράζονται τις φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που κατασκέυασαν και σας στέλνουν τις ευχές τους στον ψηφιακό αυτό πίνακα!

ιδέες-με-Χριστουγεννιάτικα-Δέντρα-στον-τοίχο5

 

Υλικό για τα Χριστούγεννα

Λίγο πριν τα τελευταία μας μαθήματα για φέτος, εκπαιδευτικοί των σχολείων σας προτείνουν υλικό για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τις γιορτινές αυτές ημέρες:

Μια παρουσίαση και ένα βίντεο για τα έθιμα των ημερών

Ένα βίντεο και ένα παιχνίδι για τη γέννηση του Χριστού

Μια συλλογή με κάλαντα από όλη την Ελλάδα

Ένα τραγούδι και μια παρουσίαση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα και στον κόσμο

Ένα παιχνίδι: "ο τροχός των Χριστουγέννων"

Μία συλλογή με παραμύθια σε ηλεκτρονική μορφή (e-book, video κ.ά)

Ένα ακόμη ψηφιακό βιβλίο

Καλές γιορτές!

 

ΦΩΤΟ-Χ-1024x640

 

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Εν όψει των γιορτινών ημερών, εκπαιδευτικοί από τα Σχολεία μας, στέλνουν τις ευχές τους στους/στις μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους με αυτό το βίντεο!

Καλές Γιορτές!

dwra-xristoygenna

«Χριστούγεννα με COVID»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, στηρίζει την πρωτοβουλία του και καλεί προαιρετικά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που επιθυμούν να ζωγραφίσουν εικόνες με θέμα: «Χριστούγεννα με COVID».

Γνωρίζουμε φέτος ότι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλοι μας θα τη βιώσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προσπαθώντας να δώσει ευκαιρίες επικοινωνίας και να μείνει κοντά στους μικρούς μαθητές, τους καλεί να στείλουν τις ζωγραφιές τους στο email του Ι.Σ.Η. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προκειμένου να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ οι τρεις καλύτερες θα βραβευτούν. Σας καλούμε να γίνετε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, έτσι ώστε να δώσουμε στους μικρούς μαθητές άλλη μια δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας.

 

kid-drawing

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Aτόμων με Ειδικές Ανάγκες

Ο εορτασμός παγκοσμιων ημερών όπως η 3η Δεκεμβρίου, που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, είναι  αφορμές για αφύπνιση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για σημαντικα ζητήματα. Οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων μας δούλεψαν με τα παιδιά πάνω στο θέμα αυτό και τα παρακάτω βίντεο είναι μέρος του υλικού που χρησιμοποίησαν.

 

Το Δώρο

 

Ίαν: μια ιστορία που θα μας κινητοποιήσει

 

Η Αργυρώ γελάει

 

Ταμάρα

 

Τα σχοινιά

 

Η φίλη μου η Ζωή

 

Pip

12310702 721347618000955 2396051829276717283 n 26043